Volledig scherm
Brandweerlieden proberen het slachtoffer te redden bij zwembad De Beemt. © Jan Houwers

Dode van containerdrama in Lochem is bedrijfsleider

De medewerker van zwem- en sportcentrum De Beemd in Lochem die dinsdagmiddag om het leven kwam bij een tragisch ongeluk, is de bedrijfsleider van het zwembad. Morgen - donderdag - wordt er een condoleanceregister geopend in de hal van het sportcomplex.

,,Dit doen we mede omdat de medewerker veel voor De Beemd heeft gedaan en betekend'', aldus de Lochemse burgemeester Sebastiaan van 't Erve.

De medewerker van De Beemd overleed nadat hij vast was komen te zitten in een opslag voor pellets (houtkorrels), die nodig zijn om het zwembad te verwarmen. De manager van De Beemd - formeel de baas van de bedrijfsleider- heeft nog geprobeerd het slachtoffer te redden, maar slaagde daar niet in. Zelf is de manager ook gewond geraakt. Hij is inmiddels weer thuis en naar omstandigheden gaat het goed met hem. De arbeidsinspectie heeft het onderzoek naar de toedracht tot het incident afgerond. Het sportcomplex is donderdag weer geopend voor het publiek.

De burgemeester en wethouder Bert Groot Wesseldijk zijn woensdagochtend 'in gesprek geweest' met de werknemers van De Beemd. ,,Er heerste een intens trieste sfeer'', aldus de burgemeester. De Beemd gaat morgen - donderdag- weer open.

Achterhoek