Volledig scherm
© Jan Willem Klein Horstman

Door explosie omgekomen medewerker Twentsche Kabelfabriek Lochem is 33-jarige man: ‘Een goedlachse en positief ingestelde collega’

VIDEODe medewerker van de Twentsche Kabelfabriek (TKF) die gisteren om het leven is gekomen bij een explosie in een zeecontainer, is een 33-jarige man. Dat schrijft het Lochemse bedrijf in een rouwadvertentie in de Stentor.

De man had een vrouw en kinderen. Hij werkte sinds 2017 bij het bedrijf. 

Explosie

De man kwam gisteren om het leven na een noodlottig ongeval. Volgens de director of operations Toine Zondag is het gissen naar wat er precies is gebeurd. In de servicecontainer lag een tent opgeslagen die de medewerkers van het bedrijf nodig hadden voor een klus. Een van hen probeerde die tent uit de container te halen, toen er een explosie ontstond waarbij de 33-jarige om het leven kwam. 

Regels overtreden

Getuigen en leidinggevenden van de Twentsche Kabelfabriek in Lochem zullen worden gehoord over het incident. De veiligheidsreglementen van het bedrijf worden onder het vergrootglas gelegd. En als deze regels geen tekortkomingen vertonen, zal er worden bekeken of iemand die regels heeft overtreden.  De Lochemse locatie van de Twentsche Kabelfabriek  is onderdeel van een groot internationaal concern (TKH Group) met wereldwijd ruim 6500 medewerker en een omzet van 1.6 miljard euro.

Goedlachse, positieve collega

Het bedrijf omschrijft de man in de rouwadvertentie als een ‘goedlachse en positief ingestelde collega, altijd bereidwillig een ander en TKF te helpen. De 33-jarige startte zijn loopbaan als assistent operator en groeide door naar senior operator. Hij begeleidde alle keuringen. Hij onderscheidde zich volgens het bedrijf door zijn ‘leergierigheid en accuratesse’.  ‘Een zeer fijne man om mee samen te werken. Wij zullen de beste herinneringen aan hem bewaren.’ 

Bekijk hier de video van vlak na het ongeluk:

  1. Aanvoerders slijpen de messen voor Achterhoekse El Clásico: ‘Verliezen is geen optie’
    PREMIUM
    wedstrijd van de week

    Aanvoer­ders slijpen de messen voor Achterhoek­se El Clásico: ‘Verliezen is geen optie’

    De streekderby tussen Lochem en Witkampers staat garant voor spektakel, binnen en buiten de lijnen. De aanvoerders Ivo Fleming en Sander Kok slijpen de messen aan de vooravond van de Achterhoekse clash. ,,In Lochem valt zondag niets te halen", meent Lochemer Fleming. Daar denkt Kok van de Larense opponent heel anders over: ,,Ik vind dat wij kwalitatief beter zijn.”

Achterhoek