Donkere wolken pakken zich samen boven basisschool Nettelhorst, onder de rook van Lochem. Voortbestaan is gegarandeerd als er 41 kinderen les volgen. Dat zijn er nu 36.
Volledig scherm
PREMIUM
Donkere wolken pakken zich samen boven basisschool Nettelhorst, onder de rook van Lochem. Voortbestaan is gegarandeerd als er 41 kinderen les volgen. Dat zijn er nu 36. © Arjan Gotink

Dorpsschool Nettelhorst heeft ondanks grote belangstelling te weinig leerlingen en dreigt te verdwijnen: ,,De klok tikt, we krijgen geen eerlijke kans”

Dalton Basis School Nettelhorst dreigt te verdwijnen. De school in de buurtschap Nettelhorst onder de rook van Lochem heeft te weinig leerlingen. De basisschool had op 1 februari van dit jaar 41 leerlingen in totaal moeten hebben om niet door de ondergrens te zakken. Het zijn er nu 36.

  1. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
    lezersvraag

    Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

    Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.