Volledig scherm
© Jarno Bleumink

Drugscriminaliteit baart burgemeester Lochem zorgen

LOCHEM - De opmars van drugscriminaliteit is zorgelijk. Dat zegt de Lochemse burgemeester Sebastiaan van't Erve. Hij roept mensen die het vermoeden hebben dat er iets niet pluis is in hun buurt op om dat vooral te melden.

Van't Erve reageert daarmee op de vondst van een drugslab aan de Rossweg in Laren. Begin deze week werd het amfetaminelab ontmanteld. Een 53-jarige man is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het lab. Van't Erve noemt drugslabs levensgevaarlijke chemische fabrieken. Sommige buren van het drugslab in Laren gaven aan dat er iets niet in de haak was. Toch stapten zij niet naar de politie. Van't Erve roept mensen op om dat vooral wel te doen, eventueel anoniem. ,,Een amfetaminelab is gevaarlijk, daar zitten chemische stoffen in.''

Van't Erve constateert dat drugscriminaliteit zich niet beperkt tot de zuidelijke provincies. De burgemeester wijst ook op de gevaren voor bijvoorbeeld brandweerlieden. In een brandende schuur kan maar zo een 'levensgevaarlijke chemische fabriek zitten'.

Achterhoek