Volledig scherm
Tijdens een politieactie werden dit voorjaar in het huis aan de Tramstraat 42 hard- en softdrugs en materialen voor drugshandel aangetroffen. © ANP

Drugshuis aan Tramstraat in Lochem drie maanden op slot

updateDe woning aan de Tramstraat in Lochem waar begin maart drugs werd aangetroffen, gaat per direct drie maanden op slot. Dit heeft burgemeester Sebastiaan van 't Erve besloten. 

Tijdens een politieactie werden dit voorjaar in het huis aan de Tramstraat 42 hard- en softdrugs en materialen voor drugshandel aangetroffen. De huurder werd aangehouden. Hoewel het drugspand maanden geleden al ontdekt werd, kon Van 't Erve niet eerder overgaan tot sluiting. ,,Ik zou het heel graag eerder willen, maar het vraagt de nodige zorgvuldigheid. De politie moet onderzoek doen, verslag uitbrengen en daarna moeten we als gemeente een aantal juridische stappen doorlopen om te kunnen sluiten. Dat kost enige tijd, zeker in de vakantieperiode. Er is zowel door de eigenaar als de huurder geen bezwaar gemaakt."

De sluitingstermijn van drie maanden vindt de veertigjarige GroenLinks-burgemeester passend bij de hoeveelheid aangetroffen drugs. ,,We hebben een beleidsregel waarin staat wat we wanneer doen bij welke hoeveelheden." 

Derde keer

Het is niet voor het eerst dat de gemeente Lochem een pand waarin drugs aangetroffen zijn op slot draait. Eerder werden al toegangsverboden opgelegd bij een bedrijfsgebouw in Almen en een woning in Eefde. 

De politie kwam het drugspand aan de Tramstraat op het spoor na een melding uit de buurt. Van ’t Erve: ,,Ik ben blij dat mensen de overlast meldden, zodat we konden optreden." 

Over drie maanden is het huis weer verhuurbaar als elke andere woning. De burgemeester geeft wel een waarschuwing mee: ,,Verhuur je een ruimte, regel dan altijd in de overeenkomst je recht om te inspecteren. Je bent medeverantwoordelijk voor wat je huurder in de woning doet."

Achterhoek