Volledig scherm
PREMIUM
Zodra de avond valt in Lochem, wisselen jongeren geld en drugs uit, aldus Arjen Dieperink. Hij gaat de barricades op. © Ronny te Wechel

Drugsoverlast? 'Laten we niet denken dat het in Lochem niet speelt'

reportageOp sommige plekken in Lochem tiert het drugsgebruik en de overlast welig, aldus het raadslid Arjen Dieperink. Is het echt zo erg? De Stentor ging samen met Dieperink langs de locaties waar het onheil zich zou afspelen.

Het moet maar eens afgelopen zijn met de drugsoverlast, betoogde Arjan Dieperink, raadslid namens Gemeentebelangen, onlangs in deze krant. Zelf ziet hij geregeld jongeren die aan het blowen zijn. Of - zo hoorde hij uit 'het circuit'- zelfs harddrugs gebruiken. Niet alleen het gebruik is hem een doorn in het oog, de gebruikers laten rommel achter en zorgen ervoor dat 'gewone mensen' zich er niet prettig onder voelen.

  1. Aanvoerders slijpen de messen voor Achterhoekse El Clásico: ‘Verliezen is geen optie’
    PREMIUM
    wedstrijd van de week

    Aanvoer­ders slijpen de messen voor Achterhoek­se El Clásico: ‘Verliezen is geen optie’

    De streekderby tussen Lochem en Witkampers staat garant voor spektakel, binnen en buiten de lijnen. De aanvoerders Ivo Fleming en Sander Kok slijpen de messen aan de vooravond van de Achterhoekse clash. ,,In Lochem valt zondag niets te halen", meent Lochemer Fleming. Daar denkt Kok van de Larense opponent heel anders over: ,,Ik vind dat wij kwalitatief beter zijn.”

Achterhoek