Volledig scherm
Dode vissen in de Berkel. © Videostill

Duizenden dode vissen in Berkel na leidingbreuk

videoIn de Berkel tussen Lochem en Almen zijn duizenden dode vissen gevonden. Dat is een gevolg van de leidingbreuk eerder deze week waardoor vervuild water de rivier instroomde.

Het waterschap Rijn en IJssel zegt in een persbericht dat het vissen weggevangen en overgeplaatst heeft, maar dat desondsanks over een lengte van vier kilometer heel veel dode vissen zijn gevonden. ,,Het gaat om duizenden grote en kleine vissen.” 

De dode vissen worden geruimd en met de hengelsportverenigingen wordt bekeken of het nog mogelijk is om vissen over te zetten.

  1. Ex-vastgoedbaas Visser uit Gorssel weer op vrije voeten

    Ex-vastgoed­baas Visser uit Gorssel weer op vrije voeten

    De gevallen vastgoedbaas Ger Visser (65) uit Gorssel mag zijn proces voorlopig in vrijheid afwachten. Zijn voorlopige hechtenis is geschorst. Dat heeft de rechtbank in Den Bosch bepaald. Visser zat al drie maanden vast, omdat hij volgens het OM op grote schaal documenten zou hebben vervalst rondom de ondergang van Eurocommerce. ,,Ik ben moe, op. Deze bijna honderd dagen gevangenschap hebben mijn leven voorgoed veranderd”, vertelt Visser in de rechtszaal.

Achterhoek