Volledig scherm
Onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau. © Kanselarij der Nederlandse Orden

Eefdenaar koninklijk onderscheiden

EEFDE - Henk-Jan Bouwhuis uit Eefde is zaterdagavond koninklijk onderscheiden. De Lochemse burgemeester Sebastiaan van 't Erve reikte hem de onderscheidingstekens voor Lid in de Orde van Oranje-Nassau uit.

Dit gebeurde tijdens de jaarlijkse korps- en feestavond van de vrijwillige brandweer IJsselstreek bij café-restaurant Stegeman in Laren.

Bouwhuis is 24 jaar lid geweest van de vrijwillige brandweer. In november 1992 werd hij vrijwillig adspirant bij de toenmalige gemeentelijke brandweer van Zutphen. In mei 1999 werd hij onderbrandmeester, in april 2002 commandant en in januari 2004 adjunct-hoofdbrandmeester 1e klas. In 2010 kreeg Henk-Jan Bouwhuis eervol ontslag als commandant, maar hij bleef in dienst bij de vrijwillige brandweer als bevelvoerder en brandmeester.

Bij de Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland (VNOG) is Henk-Jan Bouwhuis vanaf 2001 officier van dienst. In 2012 kreeg hij een aanstelling als bevelvoerder. Per 1 juli 2016 heeft hij van die functie op eigen verzoek afscheid genomen. De functie van officier van dienst oefent hij nog wel uit.

Achterhoek