Volledig scherm
PREMIUM
Leerlingen van de St Joseph-school in Lochem krijgen een pakje melk nadat ze een spelletje gedaan hebben. De uitreiking van de zuivel gebeurde in het kader van het project Jongeren Op Gezond Gewicht. © Foto Arjan Gotink

Een gratis pakje melk om Lochemse schoolkids de dag ‘gezond te laten beginnen’

In Lochem wordt al enkele jaren geprobeerd overgewicht bij kinderen te voorkomen. Afgelopen week was er weer een bijeenkomst. De lokale melkfabriek stelde – in het kader van Wereldmelkdag- gratis melk beschikbaar op drie basisscholen in de gemeente Lochem. ,,Bah, ik lust geen melk.’’

Een jongetje uit groep 6 van de St Josephschool in Lochem balt zijn vuistje. ,,Yesss’’, klinkt het als hij te horen krijgt dat er straks pakjes melk worden uitgedeeld. Maar de leerlingen moeten wel eerst even aan de bak: een aantal minuten moeten ze een ballon zo veel mogelijk naar elkaar overslaan zonder dat het ding het plafond of de grond raakt. Pas als dat klusje – waar de kinderen gretig aan meedoen - is geklaard, krijgen ze de zuivel uitgereikt door twee dames van de Lochemse vestiging van FrieslandCampina.

 1. Au! Actrice Gerda Havertong (72) uit Epse valt van podium Ranking The Stars: ‘Ik werd pimpelpaars’
  PREMIUM

  Au! Actrice Gerda Havertong (72) uit Epse valt van podium Ranking The Stars: ‘Ik werd pimpel­paars’

  Voor actrice en presentatrice Gerda Havertong (72) uit Epse was het een maand geleden even flink schrikken tijdens opnames van het programma Ranking The Stars. Ze maakte namelijk een vervelende val op het podium, zo is vanavond te zien in de nieuwste aflevering op RTL 5. Havertong laat aan de Stentor weten dat alles goed met haar gaat. ,,Mijn entree viel in duigen, haha.”
 2. Inhaalslag met glasvezel in kleine kernen: ‘Boeren houden vee met livestreams in de gaten’
  PREMIUM

  Inhaalslag met glasvezel in kleine kernen: ‘Boeren houden vee met li­vestreams in de gaten’

  Internet via glasvezel is voor steden en grote dorpen een normale zaak, maar in buitengebieden en kleine woonkernen wachten bewoners er soms al jaren op. In Oost-Nederland is de afgelopen maanden een flinke inhaalslag gemaakt. Op afgelegen plekken in de Achterhoek en Flevoland is begonnen met de aanleg van glasvezel. Voor sommige ‘witte vlekken’, zoals de kleine kernen in het Vechtdal, blijft het afwachten.

Achterhoek