Volledig scherm
De eerste laadpaal is vrijdag geplaatst in Eefde. © Lochem Energie

Eerste laadpaal geplaatst in Eefde met LochemEnergie

In Eefde is vrijdag de eerste laadpaal is geplaatst in het kader van de Laadpalen Actie van gemeente Lochem. Dat gebeurde in Eefde bij restaurant De Sluis van het echtpaar Dikken. Zij zijn de eerste ondernemers die hebben gereageerd op de combinatie van praktische hulp op maat en financieel voordeel, aangeboden door LochemEnergie. 

Geinteresseerden krijgen persoonlijke ondersteuning bij alle hobbels in het traject van keuze en aanschaf. Ook is er voorlichting en wordt er meegedacht bij de financiële aspecten.  Bij De Sluis is er bij de dubbele laadpaal ook een vaste plaats voor een elektrische deelauto.

De Laadpalen Actie houdt in dat LochemEnergie ondernemers ontzorgt die een laadpaal bij hun bedrijf willen plaatsen. De eerste twintig deelnemers krijgen een korting van vijfhonderd euro. 

Benaderd

In november zijn zo’n honderd ondernemers in de gemeente benaderd. Er  volgen in januari vervolggesprekken.  Op woensdag 30 januari is in De Sluis een informatieavond en zal de familie Dikken over haar ervaringen vertellen. Ook komen de verschillende mogelijkheden aan bod waarmee LochemEnergie ondernemers ondersteunt bij de overgang naar elektrisch vervoer. 

Achterhoek