Volledig scherm
PREMIUM
Het Staring College in Lochem heeft te maken met forse krimp in de komende jaren en wil daarom locaties samenvoegen. © Arjan Gotink

Extra geld voor krimpende middelbare scholen: ‘In de Achterhoek worden nu eenmaal minder kinderen geboren’

Klaslokalen van middelbare scholen worden steeds leger. In regio's zoals de Achterhoek gaat het razendsnel met de daling van het aantal leerlingen. Minister van Onderwijs Arie Slob trekt daarom de portemonnee. Het Staring College in Lochem en Borculo is blij met de regeling, maar nam zelf ook al maatregelen voor de toekomst.

Er worden steeds minder baby's geboren en daardoor worden klaslokalen de komende jaren leger. Een urgent probleem, vindt minister Slob. In een brief aan de Tweede Kamer kondigde hij aan geld beschikbaar te stellen voor scholen die vanwege te weinig leerlingen in de problemen komen. In totaal gaat het om zo'n 48 miljoen voor de komende vijf jaar. Het teruglopende aantal scholieren speelt ook in de Achterhoek, vertelt bestuurder Carlien Krist van het Staring College, dat drie vestigingen heeft in Borculo en Lochem met zo’n tweeduizend leerlingen.

  1. Programmeur Mo Middag van het openluchttheater:  ‘Iedere Lochemer moet van tijd tot tijd in dit theater komen’
    PREMIUM

    Program­meur Mo Middag van het openlucht­the­a­ter: ‘Iedere Lochemer moet van tijd tot tijd in dit theater komen’

    Het openluchttheater in Lochem wil weer knallen. Het theater raakte enigszins in het slop, maar de laatste jaren probeert de Stichting Openluchttheater de schwung er weer in te krijgen. Er mogen vier grote concerten per jaar worden gehouden. Dit jaar blijft het nog beperkt tot twee (De Dijk en de Edwin Evers Band) , maar vanaf volgend jaar zullen dat er zeker vier zijn, belooft bestuurslid/programmeur Mo Middag.

Achterhoek