Volledig scherm
Het hoofdkantoor van ForFarmers in Lochem. © Eigen foto

ForFarmers verplaatst veevoerproductie Schalkwijk naar Lochem

Het Lochemse veevoerbedrijf ForFarmers verplaatst de productie van biologisch voer in Schalkwijk naar de locatie van dochteronderneming Reudink in Lochem. Dat maakt het bedrijf woensdag bekend.

Reudink is een onderdeel van de ForFarmers groep en gespecialiseerd in biologisch voer. Het bedrijf nam in oktober Van Gorp Biologische Voeders B.V. (Van Gorp Bio) over, dat een locatie heeft in Schalkwijk. De productie in Schalkwijk wordt per 1 juli verplaatst naar de vestiging van Reudink in Lochem.

De beslissing maakt deel uit van de eerder aangekondigde bezuinigingsmaatregelen van ForFarmers. Het bedrijf kende in 2018 groei, maar wil in verband met de droge zomer van dat jaar de hoger uitgevallen productiekosten terugdringen. Er verdwijnen de komende twee jaar 125 tot 150 fte's en mogelijk worden vestigingen gesloten. In totaal moet in 2021 zo’n 10 miljoen euro zijn bezuinigd ten opzichte van 2018. 

Er is nog geen beslissing genomen over hoe de fabriek in Schalkwijk in de toekomst eventueel kan worden ingezet. Er wordt onderzocht of de zeven betrokken productiemedewerkers die op de locatie werken herplaatst kunnen worden. 

Achterhoek