Volledig scherm
Het hoofdkantoor van ForFarmers in Lochem. © Eigen foto

ForFarmers verplaatst veevoerproductie Schalkwijk naar Lochem

Het Lochemse veevoerbedrijf ForFarmers verplaatst de productie van biologisch voer in Schalkwijk naar de locatie van dochteronderneming Reudink in Lochem. Dat maakt het bedrijf woensdag bekend.

Reudink is een onderdeel van de ForFarmers groep en gespecialiseerd in biologisch voer. Het bedrijf nam in oktober Van Gorp Biologische Voeders B.V. (Van Gorp Bio) over, dat een locatie heeft in Schalkwijk. De productie in Schalkwijk wordt per 1 juli verplaatst naar de vestiging van Reudink in Lochem.

De beslissing maakt deel uit van de eerder aangekondigde bezuinigingsmaatregelen van ForFarmers. Het bedrijf kende in 2018 groei, maar wil in verband met de droge zomer van dat jaar de hoger uitgevallen productiekosten terugdringen. Er verdwijnen de komende twee jaar 125 tot 150 fte's en mogelijk worden vestigingen gesloten. In totaal moet in 2021 zo’n 10 miljoen euro zijn bezuinigd ten opzichte van 2018. 

Er is nog geen beslissing genomen over hoe de fabriek in Schalkwijk in de toekomst eventueel kan worden ingezet. Er wordt onderzocht of de zeven betrokken productiemedewerkers die op de locatie werken herplaatst kunnen worden. 

  1.    ‘Informele’ havenmeester Sjef van Hoorn:
 ‘Ga passantenhaven in Lochem opknappen in plaats van een  nieuwe haven aan te leggen’
    PREMIUM

    ‘Informele’ havenmees­ter Sjef van Hoorn: ‘Ga passanten­ha­ven in Lochem opknappen in plaats van een nieuwe haven aan te leggen’

    De passantenhaven in Lochem is in verval geraakt en er moet een nieuwe komen, vindt de gemeente. Toch meent Lochemer Sjef van Hoorn, die als vrijwilliger dagelijks te vinden is bij de haven, dat het opknappen van de huidige voorziening misschien een betere oplossing is. ,,Dit is een geweldige plek. Nergens zie je een haven zo dicht bij de stad.’’

Achterhoek