Volledig scherm
Een deur werd compleet vernield door de inbrekers. © Politie.nl

Forse schade na inbraak in Intratuin Lochem

Inbrekers hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag voor forse schade gezorgd bij hun zoektocht naar buit in Intratuin Lochem. Het winkelpand aan de Goorseweg werd tussen 2 en 4 uur 's nachts bezocht, zo meldt de politie via Facebook.

De politie verspreidt een foto van de schade die de inbrekers toegebracht hebben aan het pand om binnen te komen. Volgens de politie is nog onbekend hoe groot de totale buit was. Er wordt nog gezocht naar getuigen, die in de nachtelijke uren iets verdachts heeft gezien in de buurt van het gebouw.

Kluis

Volgens bedrijfsleider Huub Spikker van Intratuin Lochem zijn de daders wel ‘gericht gewerkt gegaan’ door zich toegang te verschaffen tot de ruimte waar ‘een van de kluizen staat’, aldus Spikker.  Het bedrag dat ontvreemd is wil hij niet bekend maken, maar het gaat volgens hem niet om een groot bedrag. 

Niks gemerkt

De klanten van de winkel hebben zaterdagochtend niks gemerkt: de winkel was gewoon open. ,,En de schade was in de achterliggende ruimte, dus daar heeft de klant niks van gezien.’’ Volgens Spikker was het de derde keer in ongeveer 25 jaar dat de Lochemse vestiging van Intratuin te maken kreeg met inbrekers.

Achterhoek