Hans Moor uit Vorden krijgt als laatste zijn tweede AstraZeneca-vaccin: op 25 augustus. En dat terwijl hij en zijn leeftijdsgenoten als risicogroep worden gezien.
Volledig scherm
PREMIUM
Hans Moor uit Vorden krijgt als laatste zijn tweede AstraZeneca-vaccin: op 25 augustus. En dat terwijl hij en zijn leeftijdsgenoten als risicogroep worden gezien. © Arjan Gotink

Frustratie bij Hans (61) uit Vorden over vaccinatie: 'Ik vind dit wel heel erg zuur’

De groep 60- tot en met 64-jarigen kon als ‘risicogroep’ bij de huisarts haar AstraZeneca-vaccin halen. Vanwege de pauzeknop waarop het ministerie van Volksgezondheid drukte en de latere vaccinlevering is die groep in Gelderland al later aan de beurt. Maar nu wordt ze ook nog voorbij gerend door jongere generaties én door de weigeraars uit haar eigen leeftijdsgroep.

3 reacties

 • J Kruize

  2 maanden geleden
  Makkelijk praten. De gelderse 60 pkus zials ondergetekende woonachtig te Apeldoorn moetmijn eerste priknigkrijgen via huisasrts met Astra.😡😡😡
 • jos zoet

  2 maanden geleden
  Het lijkt mij een kleine moeite om deze kleine groep gewoon in het ggd-proces in te passen...
 • Hans Invernizzi

  2 maanden geleden
  De vaccinatiecampagne is een gigantische, complexe operatie. Nieuwe inzichten over vaccins, gevolgd door nieuwe adviezen van de gezondheidsautoriteiten, nopen het kabinet tot wijzigingen in de strategie. Voor de één pakken die gunstig uit, voor de ander niet. Het zij zo. Het zou ons Nederlanders sieren als we niet zo zouden zeuren. Wees blij met de snelheid waarmee geprikt wordt en het feit dat in Europa de pandemie bijna voorbij is. We hadden ook nog jaren in de shit kunnen zitten.

Achterhoek