Kinderen van de Barchschole vierden een paar jaar geleden een feestje toen hun school een nieuwe logo onthulde. Nu gaat de school samen met basisschool De Wereldboom uit Borculo.
Volledig scherm
Kinderen van de Barchschole vierden een paar jaar geleden een feestje toen hun school een nieuwe logo onthulde. Nu gaat de school samen met basisschool De Wereldboom uit Borculo. © Foto archief/ Jan Houwers

Fusie scholen uit Barchem en Borculo

De basisscholen De Barchschole in Barchem en De Wereldboom uit Borculo gaan fuseren. Reden is dat De Wereldboom te weinig leerlingen heeft om nog zelfstandig door te gaan. Voor het komend schooljaar werden nog slechts 31 leerlingen verwacht en ook richting de toekomst zou dit aantal niet toenemen, aldus de gemeente Lochem.

 1. Erik Haverkort (VVD) uit Lochem op de drempel van de Tweede Kamer: ‘Hij is gewoon een heel getalenteerde politicus’
  PREMIUM

  Erik Haverkort (VVD) uit Lochem op de drempel van de Tweede Kamer: ‘Hij is gewoon een heel getalen­teer­de politicus’

  Het zou zomaar kunnen dat de Tweede Kamer volgend jaar een Achterhoeker rijker is. De Lochemse VVD-fractievoorzitter Erik Haverkort (48) staat voor de landelijke verkiezingen op de veertigste plaats van de kandidatenlijst, geen kansloze plek gezien de peilingen. Een profiel van een ambitieuze politicus die vanuit de Achterhoek op het punt staat door te stoten naar de landelijke politiek.
 2. Lochemse winkelier weigert mondkapje en wordt verrast door sluiting: ‘Dit is buiten proporties’
  PREMIUM

  Lochemse winkelier weigert mondkapje en wordt verrast door sluiting: ‘Dit is buiten proporties’

  De eigenaar van de vorige week gesloten biologische en Aziatische levensmiddelenwinkel Blanda in Lochem, Marcus Sombroek, vindt de sluiting vanwege overtreding van de coronaregels onterecht. Hij ervaart het continu dragen van een mondkapje als benauwend en ongezond. ,,Het is ook erg bijzonder dat ik na een waarschuwing binnen een paar uur werd gesloten. Elke vorm van proportie is verloren gegaan.’’
 1. Bekende Urkertweeling: 'Urk wordt onder een loep gelegd'
  Play

  Bekende Urkertwee­ling: 'Urk wordt onder een loep gelegd'

 2. Ronald schrijft gedichten voor zijn overleden dochter: 'Ik wilde iets aan haar geven'
  Play

  Ronald schrijft gedichten voor zijn overleden dochter: 'Ik wilde iets aan haar geven'

Achterhoek