Volledig scherm
Schakelstation Gorssel © Gemeente Lochem

'Gedoogsteun' voor schakelstation Gorssel

GORSSEL - De omwonenden en de Dorpsraad Gorssel hebben hun verzet gestaakt tegen de bouw van het schakelstation van netbeheerder Liander aan de Groeneweg in Gorssel. Ze gaan dus ook niet het gevecht met de gemeente aan om de strijd juridisch te vervolgen bij de Raad van State.

Eigenlijk is er nu 'gedoogsteun' vanuit Gorssel voor het plan, zegt Hans Geerlink, voorzitter van de Dorpsraad. Vertegenwoordigers van de Dorpsraad en een delegatie van de omwonenden zijn onlangs twee keer samen met Liander in gesprek geweest over hoe het schakelstation eruit zou moeten komen te zien.

Aanvankelijk was er veel protest tegen het station van Liander. Het station wordt ongeveer twintig meter lang, acht meter breed en ruim vier meter hoog. De omvang en de beoogde plek riep veel weerstand op. Tegenstander vinden dat het station niet past in het landschap. Uiteindelijk heeft Liander besloten het schakelstation verdiept aan te leggen. Hierdoor komt het pand één meter in de grond en steekt het drie meter boven het maaiveld uit.

Achterhoek