Volledig scherm
De twee vaten die de politie in beslag heeft genomen. © Eigen foto/buurtapp Almen

Geen drugsafval in gevonden vaten bij Almen

Ondanks dat in het dorp het gerucht de ronde deed dat er drugsafval in Almen gevonden zou zijn, blijkt dat niet het geval te zijn. 

Woordvoerder Henk Kremer van de politie Oost-Nederland  laat desgevraagd weten dat in de gevonden vaten geen afval zit dat verband houdt met de fabricage van drugs.

Opgelucht

De twee vaten werden dit weekend ontdekt op de  Keyenbeltsweg, iets buiten het dorp. De weg ligt in de buurt van de provinciale weg N826 Eefde-Laren.  Almenaren die de vaten ontdekten hebben de politie ingeseind die de twee blauwe vaten hebben opgehaald. Zegsman Kremer kan nog niet zeggen wat voor stoffen er dan wel in de vaten zaten, maar de politie verzekert dat het niet om drugsafval gaat.  ,,Vaak zijn mensen hierdoor een beetje opgelucht’', zegt de politiewoordvoerder. 

Buitengebied

Overigens blijft het ook in dit geval een kwestie van illegale afvaldumping. De gemeente Lochem - waartoe Almen behoort- heeft veelvuldig te maken met mensen die her en der in het grote uitgestreken buitengebied van de gemeente illegaal afval storten. Gezien de beperkte aantal handhavers wordt er niet vaak iemand op heterdaad betrapt.

 1. Au! Actrice Gerda Havertong (72) uit Epse valt van podium Ranking The Stars: ‘Ik werd pimpelpaars’
  PREMIUM

  Au! Actrice Gerda Havertong (72) uit Epse valt van podium Ranking The Stars: ‘Ik werd pimpel­paars’

  Voor actrice en presentatrice Gerda Havertong (72) uit Epse was het een maand geleden even flink schrikken tijdens opnames van het programma Ranking The Stars. Ze maakte namelijk een vervelende val op het podium, zo is vanavond te zien in de nieuwste aflevering op RTL 5. Havertong laat aan de Stentor weten dat alles goed met haar gaat. ,,Mijn entree viel in duigen, haha.”
 2. Inhaalslag met glasvezel in kleine kernen: ‘Boeren houden vee met livestreams in de gaten’
  PREMIUM

  Inhaalslag met glasvezel in kleine kernen: ‘Boeren houden vee met li­vestreams in de gaten’

  Internet via glasvezel is voor steden en grote dorpen een normale zaak, maar in buitengebieden en kleine woonkernen wachten bewoners er soms al jaren op. In Oost-Nederland is de afgelopen maanden een flinke inhaalslag gemaakt. Op afgelegen plekken in de Achterhoek en Flevoland is begonnen met de aanleg van glasvezel. Voor sommige ‘witte vlekken’, zoals de kleine kernen in het Vechtdal, blijft het afwachten.

Achterhoek