Volledig scherm
De twee vaten die de politie in beslag heeft genomen. © Eigen foto/buurtapp Almen

Geen drugsafval in gevonden vaten bij Almen

Ondanks dat in het dorp het gerucht de ronde deed dat er drugsafval in Almen gevonden zou zijn, blijkt dat niet het geval te zijn. 

Woordvoerder Henk Kremer van de politie Oost-Nederland  laat desgevraagd weten dat in de gevonden vaten geen afval zit dat verband houdt met de fabricage van drugs.

Opgelucht

De twee vaten werden dit weekend ontdekt op de  Keyenbeltsweg, iets buiten het dorp. De weg ligt in de buurt van de provinciale weg N826 Eefde-Laren.  Almenaren die de vaten ontdekten hebben de politie ingeseind die de twee blauwe vaten hebben opgehaald. Zegsman Kremer kan nog niet zeggen wat voor stoffen er dan wel in de vaten zaten, maar de politie verzekert dat het niet om drugsafval gaat.  ,,Vaak zijn mensen hierdoor een beetje opgelucht’', zegt de politiewoordvoerder. 

Buitengebied

Overigens blijft het ook in dit geval een kwestie van illegale afvaldumping. De gemeente Lochem - waartoe Almen behoort- heeft veelvuldig te maken met mensen die her en der in het grote uitgestreken buitengebied van de gemeente illegaal afval storten. Gezien de beperkte aantal handhavers wordt er niet vaak iemand op heterdaad betrapt.

Achterhoek