Volledig scherm
© Thinkstock

Geld voor nieuwbouw scholen Laren

LOCHEM - Nieuwbouw voor basisscholen in Laren, een digitaal burgerpanel en ontwikkelen van woningbouw in Lochem. Dat zijn enkele projecten waar de gemeente volgend jaar specifiek tijd en geld voor reserveert, blijkt uit de concept-begroting.

De voorbereidingen voor nieuwbouw voor basisscholen De Branink en de Prins Willem Alexander in Laren worden in gang gezet. Daar wordt 259.000 euro voor gereserveerd. Ook gaat de gemeente op zoek naar geld om het zuidelijk deel van de traverse Eefde in te richten. De Hanzepoort in Lochem staat eveneens op de agenda. De gemeente wil terrein langs de Berkel ontwikkelen. Dat betreft het gebied vanaf de Haalmansbrug, waar nu onder meer een parkeerplaats zit. Idee is om een combinatie te maken met wonen en werken.

Voorst komt er een zogeheten digitaal burgerpanel, is het streven. Idee is dat inwoners die daar aan meedoen op gezette tijden worden bevraagd over een bepaal onderwerp. Daarnaast kunnen inwoners meer zaken digitaal afhandelen met de gemeente, zoals de aanvraag van uittreksels. Daarvoor is een gang naar het gemeentehuis dan niet meer nodig.

Achterhoek