Volledig scherm
N348 © Taina Monteiro

Gemeente Lochem: Proef met lagere snelheid op N348

EEFDE/GORSSEL - Een proef met een lagere snelheid op een provinciale weg in Gelderland moet worden gedaan op de N348 bij Eefde en Gorssel. Daar maakt de gemeente Lochem zich althans sterk voor.

De maximumsnelheid op de weg tussen Eefde en Gorssel is al tijden een heet hangijzer. Omwonenden en de gemeenteraad van Lochem pleiten voor verlaging van tachtig naar vijftig of zestig kilometer per uur.

Die wens wordt voorlopig niet gehonoreerd. Daar was ruim twee weken geleden in Provinciale Staten van Gelderland namelijk geen meerderheid voor. De provinciale politiek ging toen wel akkoord met herinrichting van kruispunten in Eefde en Gorssel.

Verder werd gedeputeerde Conny Bieze (VVD) op pad gestuurd met de opdracht om een proef te doen. Ergens op een provinciale weg moet ze de snelheid verlagen naar zestig kilometer per uur en de effecten daarvan op onder meer de veiligheid meten.

Lochem gaat z'n best doen om die proef op de provinciale weg in Eefde en Gorssel te houden. Daar wordt de komende tijd werk van gemaakt.

Achterhoek