Op deze kavel in Eefde moet een woning komen. Verscheidene buren zijn er niet blij mee, maar het plan voldoet aan de regels.
Volledig scherm
PREMIUM
Op deze kavel in Eefde moet een woning komen. Verscheidene buren zijn er niet blij mee, maar het plan voldoet aan de regels. © Ingrid Sweers

Gemopper over ‘joekel’ van een huis in Eefde: ‘Dit past toch helemaal niet in deze straat?’

Een bouwplan voor een huis dat volgens sommigen niet in de straat past, maar voldoet aan alle regels: het is een kwestie waar de gemeente Lochem mee zit. Het huis dat in de Kokstraat in Eefde gebouwd gaat worden, is volgens buren en raadsleden te groot. Maar de regels zeggen van niet. Wat nu?

41 reacties

 • klaas Bron

  2 maanden geleden
  Vreemde reactie van de omgeving. Immers als zij vrij uitzicht hadden willen behouden dan hadden ze de kavel moeten kopen. Maar dat hebben ze nagelaten. Daarna bouwt iemand een woning, die prima past qua dimensies als je kijkt wat er nu al staat aan grote huizen. Het is letterlijk Nederland op zijn smalst, evenals de kavel en anderen de kans willen ontnemen om ook een woning te verwerven in deze lastige tijd. Wees ruimhartig en gun andere mensen ook hun woning.
 • Andre Eggerding

  3 maanden geleden
  @ Pim Willemsen,bouwen in België gaat niet zomaar. Een verbouwing moet bij de gemeente gemeld worden en kan worden afgewezen.
 • M.C. Fels

  3 maanden geleden
  Die buren hebben ook veel te grote huizen, dus die moeten niet klagen. WAt is dat toch dat iedereen tegenwoordig een groot huis wil? Het is duur, ook om te stoken en je hebt een boel werk. En daar moet je dan weer vele uren extra per week voor werken. Ga toch lekker klein wonen, doe ik ook. Weinig huishoudelijk werk per week en het schilderen ed uitbesteden voor een habbekrats. Daarbij kon ik op mijn 60ste al met pensioen. Een klein huis geeft, kortom, vrijheid.
 • Pim Willemsen

  3 maanden geleden
  @Ellen Waal, bouwen op de erfgrens is niet toegestaan, er moet 30-50 cm van de erfgrens af, gebouwd worden. In België is geen welstandscommissie, de mooiste en meest bijzondere huizen daar
 • Ellen Waal

  3 maanden geleden
  De bestaande bouw is ook precies op de erfgrens gebouwd. De schuur houdt geen cm over. Als de schuur elders op de kabel was geplaatst was er nu geen probleem geweest. Zelf een kavel optimaal benutten, maar de buurman mag niet bouwen. Koekoek!
 1. Roulerende ‘toverstaffen’ moeten zorgen dat Zutphenaren elkaar meer helpen
  PREMIUM

  Roulerende ‘toverstaf­fen’ moeten zorgen dat Zutphena­ren elkaar meer helpen

  Amper rond kunnen komen door de gestegen energieprijzen, levensmiddelen die duurder worden en eenzaamheid. Het is voor sommige mensen de bittere realiteit. Veel van hen kunnen wel wat hulp gebruiken, maar durven daar vaak niet om te vragen. Met roulerende ‘toverstaffen’ wil de gemeente Zutphen inwoners aansporen elkaar meer te helpen. ,,We willen mensen inspireren iets voor een ander te doen.”