Het hoofdkantoor van ForFarmers in Lochem. Volgens Greenpeace Nederland draagt het veevoerbedrijf bij aan grootschalige natuurverwoesting in Zuid-Amerika.
Volledig scherm
PREMIUM
Het hoofdkantoor van ForFarmers in Lochem. Volgens Greenpeace Nederland draagt het veevoerbedrijf bij aan grootschalige natuurverwoesting in Zuid-Amerika. © ForFarmers

Greenpeace gaat demonstreren bij ForFamers in Lochem: ‘Ze doen te weinig tegen ontbossing’

Met spandoeken en vlaggen trekken medewerkers en vrijwilligers van Greenpeace Nederland dinsdagochtend naar Lochem. Ze gaan demonstreren bij de hoofdingang van veevoerbedrijf ForFarmers. De reden: ForFarmers lobbyt volgens Greenpeace tegen een sterke nieuwe Europese wet voor ontbossingsvrije producten. ,,Te veel natuur is al verdwenen.”

26 reacties

 • Jan Ton

  2 maanden geleden
  Willem, dragen niet bij? Werkgelegenheid, export, belastingen, voedsel? ForFarmers draagt vele malen meer bij aan klimaat en maatschappij dan de meeste andere bedrijven.
 • Willem ter Kulve

  2 maanden geleden
  Jan Ton, waarom dragen zij niks bij aan het klimaat en maatschappij? Als Greenpeace vecht voor het behoud voor het regenwoud dan is dat positief. ForFarmers daarintegen lobbyt tegen een anti-ontbossingswet, dat is negatief voor klimaat en maatschappij. Deze actie afkraken zoals u doet draagt niets bij aan klimaat en maatschappij.
 • P Schneider

  2 maanden geleden
  Nu Greenpeace zich schaart in het rijtje tribunaal aanhangers zijn ze definitief af. Waar je eerder nog wel eens zoiets had van dat doen ze goed en hebben ze gelijk in, treden ze sinds deze week toe tot het clubje milieu-extremisten met hun oproep voor tribunalen.
 • Jan Ton

  2 maanden geleden
  Ik zag ze lopen, een tiental jonge en enkele oudere geitenwollen sok met bordje en een camera liepen schoorvoetend het terrein op. Ga een baan zoeken en draag écht iets bij aan het klimaat en maatschappij.
 • W. Kloppenburg

  2 maanden geleden
  In mijn optiek moet Greenpeace bij Jetten en D66 zijn, dat zijn de houtsnipper- en ontbossingsliefhebbers. Hele oerbossen worden door die Kaag club met de grond gelijk gemaakt.
 1. Kasteelheer in Laren offert zijn enorme tuin op voor dit festival: ‘Ik krijg hier echt tranen van in mijn ogen’
  PREMIUM
  MET VIDEO
  1

  Kasteel­heer in Laren offert zijn enorme tuin op voor dit festival: ‘Ik krijg hier echt tranen van in mijn ogen’

  De kasteelheer van landgoed Oolde in Laren zit er nu midden in. In festival Mañana Mañana dat ervoor zorgt dat het kasteel nu even geen oase is van groen en rust, maar een bonte kakofonie van muziek, theater en ontspanning voor tienduizenden mensen. Hoe bevalt het de bezoeker én hoe bevalt het deze kasteelheer om met dit festival hier neer te strijken?

Achterhoek