De gemeente Lochem meldt dat zij een aanval van hackers op haar computerbestanden heeft afgeslagen. Er is volgens de gemeente nog geen aanleiding om te vermoeden dat er privacy-gevoelige informatie is gestolen.
Volledig scherm
De gemeente Lochem meldt dat zij een aanval van hackers op haar computerbestanden heeft afgeslagen. Er is volgens de gemeente nog geen aanleiding om te vermoeden dat er privacy-gevoelige informatie is gestolen. © ANP

Hackers vallen ICT-netwerk gemeente Lochem aan

De gemeente Lochem meldt dat zij een aanval van hackers op haar computerbestanden heeft afgeslagen. Er is volgens de gemeente nog geen aanleiding om te vermoeden dat er privacy-gevoelige informatie is gestolen, maar zij heeft uit voorzorg melding gedaan bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Ook doet Lochem aangifte bij de politie.

  1. Ms-patiënte Cynthia was klaar voor de wijde wereld, maar corona hield haar langer thuis: ‘Dat was wel even slikken’
    PREMIUM

    Ms-patiënte Cynthia was klaar voor de wijde wereld, maar corona hield haar langer thuis: ‘Dat was wel even slikken’

    Problemen met lopen, voelen en het zicht. Dat was het vooruitzicht voor Cynthia Holtkuile uit Gorssel. Ze lijdt aan de chronische zenuwziekte multiple sclerose, maar heeft weer hoop dankzij een stamceltherapie in Mexico. De 36-jarige Gorsselse keerde in februari uit Mexico terug met een sterk verzwakt immuunsysteem en moest in thuisquarantaine. Cynthia bouwde onverwacht snel haar weerstand weer op. Toen ze weer naar buiten mocht, was corona gearriveerd en ging de quarantaine dóór.

Achterhoek