Hans Terwisscha van Scheltinga en zijn vrouw Inge Velberg voor hun huis uit 1900 dat nu verduurzaamd is.
Volledig scherm
PREMIUM
Hans Terwisscha van Scheltinga en zijn vrouw Inge Velberg voor hun huis uit 1900 dat nu verduurzaamd is. © Jeroen Jazet

Hans en Inge staken 15.000 euro in duurzamer huis in Gorssel: ‘We betalen nu amper meer iets’

Een torenhoge energierekening door de oplopende gasprijzen dreigt. Wat kun je als consument straks doen? We gaan een dag op pad met André Nijenhuis, die mensen adviseert hoe ze energie kunnen besparen.

9 reacties

 • JC Riemsdijk

  1 jaar geleden
  Wedden op 1 paard.met de.warmtepomp terwijl men ook een electrische CV of hybride CV had kunnen stimuleren. Kansloos dus en voor velen onbetaalbaar. En nu weinig betalen is straks wel voorbij als de overheid niet genoeg belasting gelden binnen krijgt.
 • jos zoet

  1 jaar geleden
  Geld is ook op zeker...
 • Jenny Jongepier

  1 jaar geleden
  Ja, mooie verhalen over duurzaamheid en besparingen op gas. Ik woon in een oude flat, heb wel tochtstrippen en dubbel glas laten aan brengen. En ik wil ook wel van het gas af maar hoe doe je dat in een flat? En wat gaat dat kosten? Gezien bovenstaande kosten en de subsidies zie ik dat hier nog niet gebeuren. Wat gaat de Ver. van Eigenaren doen?
 • GAH Van den Berg

  1 jaar geleden
  Wat nog erger is dat alternatieve brandstoffen door de klimaat jongens en meisjes direct terzijde worden geschoven. Gas zelf is in Ukkel enorme voorraden aanwezig in de usa en Rusland en Noorwegen zelfs in Nederland waarmee we nog zeker 75 jaar door kunnen. Nee hoor gas weg en alle fossiele brandstoffen. Shell moet weg en Tata staal en de elektrische auto die heel veel energie kost om te produceren is nu het nieuwste speeltje. Stoppen met vliegen zou ook veel schelen maar daar hoor je niets over
 • A. Boland

  1 jaar geleden
  En wat ik me altijd afvraag bij artikelen over van het gas af naar een warmtepomp: als het salderen is afgebouwd moet je alle stroom in de winter kopen tegen normaal tarief. Of je moet nog een enorme batterij plaatsen die al je zonnestroom uit de zomer bewaard voor de winter.......