Volledig scherm
De vernielingen in hotel de Achterhoek in Laren. © Politie Lochem

Hotelgast uit Emmeloord vernielt lobby hotel Laren

LAREN - Een 33-jarige man uit Emmeloord hield huis in hotel de Achterhoek in Laren. Hij vernielde zijn kamer en richtte een ravage aan in de lobby van het hotel.Toen hij werd opgepakt verzette hij zich fel. Zelfs pepperspray kon hem niet tot bedaren brengen. Na zijn arrestatie werd hij overgebracht naar Doetinchem.

Dat meldde de politie van Lochem op Facebook.

De politie werd zaterdagnacht om 4 uur door het hotel gebeld omdat een klant zich misdroeg. Toen zij naar het hotel toegingen zagen ze een man zitten bij het bushokje aan de Dorpsstraat. De man voldeed aan het signalement dat de medewerkster van het hotel gegeven had.

Toen de politie de man wilden aanhouden roken ze een sterke alcohollucht. Ook verzette hij zich heftig. De politie gebruikte pepperspray om hem in bedwang te krijgen, maar dat had geen effect. Samen met opgeroepen collega's lukte het uiteindelijk om de man af te voeren naar het arrestantencompelx in Doetinchem.

De verdachte heeft een verklaring afgelegd en is inmiddels weer vrij. Wel zal hij zich nog moeten verantwoorden voor de rechter.

Achterhoek