Bewoners zijn verrast door een mogelijk nieuwe brug over de Berkel, om een nieuwe woonbuurt aan de overzijde van de rivier te ontsluiten.
Volledig scherm
PREMIUM
Bewoners zijn verrast door een mogelijk nieuwe brug over de Berkel, om een nieuwe woonbuurt aan de overzijde van de rivier te ontsluiten. © Arjan Gotink

Inwoners woedend over bouwplannen Lochem: ‘Zonder overleg weg ingetekend over ons erf’

De gemeente Lochem heeft dinsdag de wind van voren gekregen van inwoners over mogelijke toekomstige bouwlocaties. Inwoners van verschillende kernen beklaagden zich erover dat niet of nauwelijks met hen zou zijn gepraat over ingrijpende veranderingen. Zo zouden meerdere mensen volledig verrast zijn door plaatjes waarop ontsluitingsroutes dwars over hun erven zijn ingetekend.

6 reacties

 • e v.d. wilgen

  2 maanden geleden
  Dit is onderhand de normaalste zaak van de wereld in gemeenteland. Beslissingen worden je gewoon door de strot geduwd. Zie de artikelen in de Stentor van het afgelopen half jaar maar eens in bv Heino-Olst en Twello-noord.
 • Timo Cleton

  2 maanden geleden
  Dis is tegewoordig de gang van zalen bij een gemeente. Eerst plannen en commotie schoppen en dan de burger inspreek geven. De burger eerst inspraak geven voorkomt een hoop ellende. Plannen maken op grond die niet vd gemeente is zonder overleg met de eigenaar kan natuurlijk niet. Net als dat het niet kan dat burgers gaan bepalen waar een gemeente wel of niet huizen mag bouwen als de grond niet van de burgers is. Iedereen snapt dat er meer huizen moeten komen als het maar niet naast die van hun is
 • Erwin Lenderink

  2 maanden geleden
  En ALMEN dan??
 • Catharina de Zaayer

  2 maanden geleden
  Zou het niet toelaten dat ze bij mij op de grond komen . Ze gaan er maar omheen .
 • R. Veldhuis

  2 maanden geleden
  Natuurverwoesitng. Hebben ze daar bij stil gestaan voordat de huizen werden gebouwd waar ze nu in wonen? Mogen andere mensen ook wonen? Ik vind het nogal stuitend dat er telkens zoveel weerstand is.