Archief: de veerdienst Dommerholt is al vele jaren een vertrouwde verschijning op de IJssel tussen Gorssel en Wilp. Vanaf 2024 wordt een exploitatietekort niet meer door het Gelders verenfonds aangevuld.
Volledig scherm
PREMIUM
Archief: de veerdienst Dommerholt is al vele jaren een vertrouwde verschijning op de IJssel tussen Gorssel en Wilp. Vanaf 2024 wordt een exploitatietekort niet meer door het Gelders verenfonds aangevuld. © George Nusmeijer

Kaartje voor fiets- en voetveer Wilp-Gorssel wordt duurder, maar hoeveel is nog niet duidelijk

Wie gebruik maakt van de veerdienst over de IJssel tussen Wilp en Gorssel moet hoogstwaarschijnlijk meer betalen voor de oversteek. Afgelopen jaar tikten volwassenen nog 1,40 euro af voor een enkeltje. Wat het gaat worden, is nog niet duidelijk. Dat een kaartje duurder wordt heeft te maken met het verdwijnen van het Gelders verenfonds.

 1. Mark en Ingrid van 't Wapen van Markelo zoeken nieuwe balans na ingrijpend ongeluk: ‘2021 was echt een rampjaar’
  PREMIUM
  Achter de Toog

  Mark en Ingrid van 't Wapen van Markelo zoeken nieuwe balans na ingrijpend ongeluk: ‘2021 was echt een rampjaar’

  Balans krijgen in de horeca is lastig, maar Mark (50) en Ingrid Smit (35), eigenaren van ’t Wapen van Markelo, zien het belang er steeds meer van in. „Het is soms creatief zijn met tijd. Corona en een motorongeluk van Mark hebben benadrukt hoe belangrijk het is dat je tijd met elkaar doorbrengt.” Achter de toog, in de keuken of als ouders van Enzo en Sjors: een portret van dit Markelose horecagezin.
  Markelo