De kartbaan van Adventure Eefde. Omwonenden klagen al jaren over geluidsoverlast.
Volledig scherm
PREMIUM
De kartbaan van Adventure Eefde. Omwonenden klagen al jaren over geluidsoverlast. © Archief/FOTO HISSINK

Kartbaan naast natuur leidt tot onderzoek: mag gemeente elektrisch rijden verplichten?

Een onafhankelijk bureau gaat toetsen of de gemeente Lochem de kartbaan in Eefde ertoe kan dwingen andere wedstrijdkarts op de baan te laten rijden. Het onderzoek moet uitwijzen of de gemeente van exploitant Adventure Eefde mag eisen of karts met 2-takt motoren vervangen moeten worden door elektrische modellen, die beduidend stiller zijn.

3 reacties

 • Wim De Ruiter

  2 maanden geleden
  De kartbaan is er al jaren. Dus gewoon zo laten. De mensen die er last van hebben : weg wezen verhuizen.
 • Henny Arends

  2 maanden geleden
  Als ze toch een onderzoek doen, pak dan meteen die motorcrossbaan mee, daar in de buurt van de Gorsselse Heide en recreatieparken en camping. Dan ook maar meteen die vliegtuigjes, die zo nodig boven de heide en recreatieparken met 80 jaar oude motoren ( althans het geluid) stunt vliegen.
 • Karola Baarslag

  2 maanden geleden
  Joh, dat mag niet, van die kleine karts op zo'n baan???? En Zandvoort mag wel? Ook midden in een natuurgebied met nog veel meer uitstoot en nog veel meer mensen die daar op af komen? Tuurlijk mag dat in Zandvoort wel; want dat kost heel veel geld maar levert ook miljoenen op. En dan mag het; GELD is MACHT en met MACHT koop je de rest gewoon af. Te triest voor woorden dit......
 1. Bouwplannen Lochem voorlopig in de ijskast: ‘We leven nu in een nieuwe werkelijkheid’
  PREMIUM

  Bouwplan­nen Lochem voorlopig in de ijskast: ‘We leven nu in een nieuwe werkelijk­heid’

  Twee bouwplannen in de gemeente Lochem gaan als gevolg van de ‘stikstof-uitspraak’ van afgelopen week voorlopig de ijskast in. Aankomende maandag zou de Lochemse gemeenteraad praten over het bouwen van villa's op de plek van het Barchemse Bos in Barchem en over de bouw van een woning aan de Kokstraat in Eefde. Die beide plannen zijn nu op het laatste moment van de politieke agenda gehaald.