Bij het kinderdagverblijf zijn vorige week bordjes met het opschrift verboden toegang geplaatst . 's Avonds zou  nabij het centrum regelmatig door jongeren drugs gedeald en gebruikt worden.
Volledig scherm
PREMIUM
Bij het kinderdagverblijf zijn vorige week bordjes met het opschrift verboden toegang geplaatst . 's Avonds zou nabij het centrum regelmatig door jongeren drugs gedeald en gebruikt worden. © Foto Jan Witting

Kinderdagopvang Lochem is overlast 'drugsjeugd' zat

Kinderdagopvang Avonturijn in Lochem is de overlast die 'drugsjongeren' veroorzaken nabij het kinderdagcentrum aan het Groenekruisstraatje meer dan zat. Deze week heeft Avonturijn het onderwerp andermaal aangekaart bij de gemeente, aldus Colet Manders, unithoofd Lochem/Berkelland van Avonturijn.

Gevolg van dat laatste overleg is geweest dat  er vorige week bordjes  met de tekst verboden toegang zijn geplaatst bij het speelterrein van Avonturijn. ,,Dat blijkt nodig te zijn om handhavend te kunnen optreden’’, zegt Colet Manders. In het pand zit behalve de kinderdagopvang ook Lonely Lochem, een organisatie die strijdt tegen de vereenzaming. Het pand van beide instellingen staat pal achter het nieuwe schoolgebouw De Garve waar sinds vorig jaar de Prins Hendrikschool en de Propschool in ondergebracht zijn.

Achterhoek