Volledig scherm
PREMIUM
De opening van de nieuwe speeltuin in Epse, waarvoor de inwoners 100.000 euro inzamelden, trok veel bekijks. © De Stentor Ronny te Wechel

Kinderen Epse wachten bij opening speeltuin op de knal

De knal van een aantal gelijktijdig lekgeprikte confettiballonnen. Dáár hadden de kinderen aan de Korenkamp in Epse zaterdagmiddag op gewacht. De voorzitter van de speeltuinvereniging en de wethouder waren klaar met hun toespraken. Eindelijk: ‘Spelen!’

,,Spelen!”Enkele van de vele tientallen aanwezige kinderen roepen dat woord luidkeels voordat ze massaal het terrein betreden. Het klinkt het bestuur van speeltuinvereniging Epse als muziek in de oren. Tweeënhalf jaar lang spanden bestuursleden en vele anderen zich in om de vernieuwde speeltuin voor elkaar te krijgen. De hele wijk is uitgelopen om de officiële opening bij te wonen. Een waar buurtfeest voor jong en oud.

 1. Au! Actrice Gerda Havertong (72) uit Epse valt van podium Ranking The Stars: ‘Ik werd pimpelpaars’
  PREMIUM

  Au! Actrice Gerda Havertong (72) uit Epse valt van podium Ranking The Stars: ‘Ik werd pimpel­paars’

  Voor actrice en presentatrice Gerda Havertong (72) uit Epse was het een maand geleden even flink schrikken tijdens opnames van het programma Ranking The Stars. Ze maakte namelijk een vervelende val op het podium, zo is vanavond te zien in de nieuwste aflevering op RTL 5. Havertong laat aan de Stentor weten dat alles goed met haar gaat. ,,Mijn entree viel in duigen, haha.”
 2. Inhaalslag met glasvezel in kleine kernen: ‘Boeren houden vee met livestreams in de gaten’
  PREMIUM

  Inhaalslag met glasvezel in kleine kernen: ‘Boeren houden vee met li­vestreams in de gaten’

  Internet via glasvezel is voor steden en grote dorpen een normale zaak, maar in buitengebieden en kleine woonkernen wachten bewoners er soms al jaren op. In Oost-Nederland is de afgelopen maanden een flinke inhaalslag gemaakt. Op afgelegen plekken in de Achterhoek en Flevoland is begonnen met de aanleg van glasvezel. Voor sommige ‘witte vlekken’, zoals de kleine kernen in het Vechtdal, blijft het afwachten.

Achterhoek