Klaas Hallenga uit Lochem heeft sinds een aantal jaar een thuisbatterij in huis.
Volledig scherm
PREMIUM
Klaas Hallenga uit Lochem heeft sinds een aantal jaar een thuisbatterij in huis. © Jeroen Jazet

Klaas (81) uit Lochem slaat stroom van zonnepanelen op in thuisbatterij: ‘Ook zonder zon heb ik mijn eigen stroom’

Het elektriciteitsnet zit bomvol en groene stroom terugleveren aan het net, levert straks weinig meer op. Een thuisbatterij - die zelf opgewekte stroom opslaat - is voor steeds meer mensen dé oplossing. Zoals voor Klaas Hallenga uit Lochem. ,,Over een paar jaar is een thuisbatterij doodnormaal.”

7 reacties

 • ruud jan

  6 maanden geleden
  Iedereen een huis batterij. Hoe duurzaam is dat? Ik genereer 5 mw en produceer op jaar 700kw ter veel. Het verbruik en generatie is in zomer en winter is in tegen fase. Om het verbruik in de winter te halen uit de productie in de zomer, heb ik wel een hele grote accu nodig... En hoelang gaat die mee? We hebben nu al een probleem met de eerste generatie zonnepanelen. Kom met een andere oplossing svp. Wijkppslag, H-generator oud. Aub geen individuele oplossingen .
 • b Geus

  6 maanden geleden
  Geen stroom uit het net? Mijn oplossing om noodstroom op te slaan in een UPS, zoals in een serverruimte. Deze UPS geeft in nood ook aan de omvormer zodat de zonnepanelen overdag op hun techniek weer stroom genereert aan de UPS , deze circulaire stroom kan ik in de avond weer gebruiken voor mijn noodstroombehoefte. De UPS heeft een loodaccu opslag. Nogmaals mijn oplossing is voor noodstroombehoefte. Groet bart
 • Andy Van Werven

  6 maanden geleden
  Een batterijja je hoort vaak dat ze ook weleens in vlammen opgaan doordat het te warm word door over laden batterij hoop dat er een veiligheid in zit dat de laden stop als het vol zit en de verwijdering van die batterij als die ooit kapot gaat die afvoer en demontage kosten ect zal bepaalde dingen wel duur zijn maar als alles werkt heb je profijt van de apparatuur
 • dirk verelst

  6 maanden geleden
  De nieuwe generatie lithium-IJzer-fosfor batterijen zijn een stuk veiliger naar het schijnt, en gaan veel langer mee. Overigens zit er bij die subsidie in België alvast wel een addertje onder het gras: in de voorwaarden staat dat de batterij draadloze toegang via wifi/bluetooth moet toelaten. Het kan dus vanop afstand gehackt worden door 'terroristen'... iets om rekening mee te houden voor wie nadenkt over (volledig) off-grid. Er bestaan alternatieven zonder draadloze toegang.
 • J Ano

  6 maanden geleden
  Geniet het merk van deze batterij belooft dat niet veel goeds. Zie alle elektrische bussen van hetzelfde merk met een scala aan klachten.

Achterhoek