Volledig scherm
© ANP XTRA Koen Suyk

Klus aan provinciale weg Zutphen-Lochem begonnen

LOCHEM -  De omvangrijke onderhoudsklus aan de provinciale weg tussen Zutphen en Lochem is maandag begonnen. Een en ander duurt tot het najaar.

Weggebruikers kregen op het kruispunt Rondweg West-Larenseweg in Lochem een voorproefje van wat hen de komende maanden te wachten staat. Wegwerkers hadden het kruispunt overgenomen; verkeer werd er door verkeersregelaars langs geleid. Dit punt wordt straks voorzien van verkeerslichten. Daarnaast krijgt het wegdek tussen Zutphen en Lochem en nieuwe laag asfalt en worden drie kruispunten in Lochem, Almen en Warnsveld aangepast om de veiligheid te verbeteren.

Extra reistijd

De provincie Gelderland verwacht dat de klus in het najaar is afgerond. De werkzaamheden zijn opgedeeld in etappes. De eerste grote klus waar verkeer echt last van krijgt begint op 3 april. Vanaf dan wordt het asfalt op de hoofdrijbaan en de parallelweg tussen Zutphen en Lochem vervangen. Dat duurt tot eind juni. Om de druk te verlichten worden omleidingsroutes ingesteld voor doorgaand verkeer. De extra reistijd wordt becijferd op vijftien à dertig minuten.

Bedrijven en aanwonenden op het betreffende stuk weg blijven wel bereikbaar, zo is eerder toegezegd door de provincie. 

  1. Lochemse buurt vindt komst Lidl onacceptabel

    Lochemse buurt vindt komst Lidl onacceptabel

    De vestiging van een Lidl-supermarkt op het gasfabriekterrein aan de Julianaweg in Lochem is onacceptabel. Dat schrijven de gezamenlijke bewoners rondom het terrein van de vroegere gasfabriek in een brief aan het Lochemse college van B en W. Bewoners van de Noorderbleek, Berkelplein/Tuindorp en Noorderwal hebben zich verenigd in de Werkgroep Omwonenden Gasfabriekterrein (WOG) en schrijven in de brief aan de gemeente dat de buurt ´unaniem´ tegen de voornemens is.

Achterhoek