Volledig scherm
De Koninklijke Erepenning symboliseert het respect en de waardering die de Koning heeft voor bijzondere verdiensten van de ontvanger. Vereniging Plaatselijk Belang Harfsen - Kring van Dorth behartigt al 75 jaar de belangen voor de inwoners van beide dorpen en de nabije omgeving. © PR

Koninklijke Erepenning voor PB Harfsen - Kring van Dorth

Ter gelegenheid van zijn 75-jarig bestaan heeft Vereniging Plaatselijk Belang Harfsen-Kring van Dorth gisteren een Koninklijke Erepenning gekregen. De burgemeester van Lochem, Sebastiaan van ’t Erve, heeft deze uitgereikt in Dorpshuus Hoeflo in Harfsen.

Een Koninklijke Erepenning is een ereteken dat kan worden verleend aan verenigingen, stichtingen of instellingen die het vijftigjarig bestaan vieren of een volgend jubileum met een veelvoud van 25 jaar. Het symboliseert het respect en de waardering die de koning heeft voor bijzondere verdiensten van de ontvanger.

Doel

Plaatselijk Belang behartigt de belangen van inwoners van de kernen van Harfsen en Kring van Dorth en de nabije omgeving. Het doel van deze vereniging is onder meer het bevorderen van het leefklimaat en leefbaarheid, het geven van leiding en steun aan sociale, culturele, educatieve, recreatieve en sportieve activiteiten en het bevorderen van een goede band tussen bewoners en het stimuleren tot meedenken en meedoen.

De vereniging adviseert ook de gemeente Lochem en andere overheidsinstellingen en is betrokken bij ontwikkelingen in de kernen. De vereniging telt ongeveer 500 leden, van wie 40 actieve vrijwilligers. 

Achterhoek