Volledig scherm
PREMIUM
Op landbouwgrond aan het Bekenschot in Barchem komt mogelijk een zonnepark. Maar om de boel rendabel te kunnen exploiteren zouden er nog een aantal kleinere zonnevelden moeten komen. Na de zomer worden de plannen verder uitgewerkt. © Foto Arjan Gotink

Krijgt Barchem straks 6 zonneparken? ‘We moeten niet weglopen voor uitdagingen’

Er zouden in en rond Barchem meerdere zonneparken moeten komen ter grootte van totaal zo’n 30 hectare. Op deze wijze zou het opwekken van zonne-energie daar rendabel te exploiteren zijn. Ontwikkelaar TPSolar wil proberen overeenstemming te bereiken met vier of vijf grondeigenaren om zo’n 6 of 7 zonneparken neer te kunnen leggen in Barchem.

Het plan is voortgekomen uit het initiatief van de Barchemse familie Van der Zanden die met TPSolar in contact trad over het verpachten van landbouwgronden aan de ontwikkelaar. 

  1. Aanvoerders slijpen de messen voor Achterhoekse El Clásico: ‘Verliezen is geen optie’
    PREMIUM
    wedstrijd van de week

    Aanvoer­ders slijpen de messen voor Achterhoek­se El Clásico: ‘Verliezen is geen optie’

    De streekderby tussen Lochem en Witkampers staat garant voor spektakel, binnen en buiten de lijnen. De aanvoerders Ivo Fleming en Sander Kok slijpen de messen aan de vooravond van de Achterhoekse clash. ,,In Lochem valt zondag niets te halen", meent Lochemer Fleming. Daar denkt Kok van de Larense opponent heel anders over: ,,Ik vind dat wij kwalitatief beter zijn.”

Achterhoek