Legertruck botst in Epse met auto en komt in tuin tussen speeltoestellen tot stilstand

video & updateEen oude legertruck is zaterdagmiddag bij een botsing in Epse van de weg geraakt in een tuin tussen speeltoestellen beland.  De truck was betrokken bij DAF YA 328 festival in Olst. Op landgoed de Haere waren dit weekend tientallen oude DAF-legertrucks te bewonderen voor het publiek. De voertuigen reden ook door de regio. 

De truck botste op een kruising met een personenauto, waarvan de bestuurder gewond raakte. De vier passagiers van de legertruck kwamen er met wat blauwe plekken van af. Beide voertuigen raakten zwaar beschadigd.

De bewoners waren op het moment van de aanrijding niet thuis: een geluk bij een ongeluk. ,,Normaal wordt er gespeeld’’, vertelt bewoonster Annemarie Kruize. De schade valt mee, de truck ramde nét niet een speelhuisje met glijbaan. De vrachtwagen ging door de heg en liet sporen na op het gras - maar daar bleef het dan ook wel bij. 

Takelen

De legertruck was zo beschadigd dat die niet meer op eigen kracht uit de tuin kon komen en moet worden hersteld. Een andere vrachtwagen - ze waren onderdeel van een toertochtje - kreeg de zware truck met een sleepkabel wel uit de tuin. 

De aanrijding vond zaterdagmiddag plaats op de kruising Bathmenseweg met de Oude Larenseweg

Volledig scherm
De oude legertruck kwam tot stilstand in een tuin en raakte daarbij nét niet een speeltoestel. © Rens Hulman/NewsUnited
Volledig scherm
De legertruck. © NewsUnited/Rens Hulman
}xml:space="preserve">
Download hier de nieuwe app van de Stentor!Klik hier voor iPhone/iPad .. of hier voor Android (bijv. Samsung)
  1.    ‘Informele’ havenmeester Sjef van Hoorn:
 ‘Ga passantenhaven in Lochem opknappen in plaats van een  nieuwe haven aan te leggen’
    PREMIUM

    ‘Informele’ havenmees­ter Sjef van Hoorn: ‘Ga passanten­ha­ven in Lochem opknappen in plaats van een nieuwe haven aan te leggen’

    De passantenhaven in Lochem is in verval geraakt en er moet een nieuwe komen, vindt de gemeente. Toch meent Lochemer Sjef van Hoorn, die als vrijwilliger dagelijks te vinden is bij de haven, dat het opknappen van de huidige voorziening misschien een betere oplossing is. ,,Dit is een geweldige plek. Nergens zie je een haven zo dicht bij de stad.’’

Achterhoek