Volledig scherm
Het ongeval gebeurde bij dit gemaal, de monding naar de IJssel. © Patrick van Gemert/Zutphens Pers

Lichaam dat is aangetroffen in Berkel bij Zutphen is van 69-jarige man uit Lochem

Het gevonden lichaam bij het gemaal Helbergen in Zutphen blijkt van een 69-jarige man uit Lochem. De vermiste man kwam om na een tragisch fietsongeluk op de dijk, waarna hij werd gevonden in de naastgelegen Berkel.

Volgens een woordvoerder van de politie gaat het om een noodlottig ongeval, waarbij de man van zijn fiets is gevallen en in de Berkel is beland. Een misdrijf is uitgesloten en het lichaam is geborgen.

Wat de precieze oorzaak was van het ongeluk kon de woordvoerder niet zeggen. De man werd vrijdagavond om 23.00 uur voor het laatst gezien. Vervolgens is hij naar enkele uren als vermist opgegeven. Uiteindelijk is de man gevonden door politieagenten die naar hem op zoek waren. 

  1. Zonnepanelen verdrijven autocross in Lochem
    PREMIUM

    Zonnepane­len verdrijven autocross in Lochem

    Komt er met de komst van het zonnepark op een perceel aan de Kanaaldijk in Lochem een einde aan bijna 50 jaar traditie met autocrossen? Het bestuur van Auto Cross Club Laren (ACCLa) vreest van wel. ,,Exploitant TPSolar zegt in de publiciteit afspraken met ons te hebben gemaakt over een alternatieve locatie en een jaarlijkse bijdrage van 2500 euro als wij meerkosten hebben. Wij weten alleen van niets. Er is helemaal geen alternatieve locatie,’’ zegt voorzitter Gerard Lokate.

Achterhoek