Volledig scherm
In het openluchttheater vindt woensdagavond de eerste van drie openluchtspelen plaats. © Arjan Gotink

Lochem heeft behoeft aan vrolijk openluchtspel, en dat moet vanavond weer blijken

In het Lochemse openluchttheater werd gisteravond volop gesleuteld om honderden bezoekers de komende dagen een vrolijke avond te laten beleven. Het spel Amigos Ahoy! wordt vanavond voor het eerst gespeeld en vrijdag en zaterdag volgen nieuwe opvoeringen. 

Al is het natuurlijk wel hopen dat de weergoden de organisatie goed gezind zijn. ,,Met een bui gaat het gewoon door, maar als het gaat plenzen gaat het niet door. Dan wijken we uit naar de reserve-avond op zondag’’, zegt voorzitter Henk Harmsen van het openluchttheater. 

Het openluchttheater kiest sinds enkele jaren voor vrolijke, humoristische toneelstukken. Harmsen: ,,Eerder kozen we voor serieuzere stukken, maar we merken dat mensen behoefte hebben om lekker te kunnen lachen.’’ 

Het openluchtspel begint iedere keer om 20.00 uur en er zijn nog kaarten te koop. Er is plek voor 800 mensen. ,,Als het mooi weer is, hoop ik dat er 600 komen.’’

 1. Au! Actrice Gerda Havertong (72) uit Epse valt van podium Ranking The Stars: ‘Ik werd pimpelpaars’
  PREMIUM

  Au! Actrice Gerda Havertong (72) uit Epse valt van podium Ranking The Stars: ‘Ik werd pimpel­paars’

  Voor actrice en presentatrice Gerda Havertong (72) uit Epse was het een maand geleden even flink schrikken tijdens opnames van het programma Ranking The Stars. Ze maakte namelijk een vervelende val op het podium, zo is vanavond te zien in de nieuwste aflevering op RTL 5. Havertong laat aan de Stentor weten dat alles goed met haar gaat. ,,Mijn entree viel in duigen, haha.”
 2. Inhaalslag met glasvezel in kleine kernen: ‘Boeren houden vee met livestreams in de gaten’
  PREMIUM

  Inhaalslag met glasvezel in kleine kernen: ‘Boeren houden vee met li­vestreams in de gaten’

  Internet via glasvezel is voor steden en grote dorpen een normale zaak, maar in buitengebieden en kleine woonkernen wachten bewoners er soms al jaren op. In Oost-Nederland is de afgelopen maanden een flinke inhaalslag gemaakt. Op afgelegen plekken in de Achterhoek en Flevoland is begonnen met de aanleg van glasvezel. Voor sommige ‘witte vlekken’, zoals de kleine kernen in het Vechtdal, blijft het afwachten.

Achterhoek