De vroegere vuilstort Armhoede bij  Lochem is het eerste zonnepark in de gemeente Lochem. De komende tijd zullen er nog vele volgen.
Volledig scherm
PREMIUM
De vroegere vuilstort Armhoede bij Lochem is het eerste zonnepark in de gemeente Lochem. De komende tijd zullen er nog vele volgen. © Foto Arjan Gotink

Lochem heeft bijna 100 hectare aan zonneparken; nieuw initiatief voor twee zonnevelden bij Laren

Opnieuw is er een initiatief voor zonneparken in de gemeente Lochem. Ontwikkelaar TPSolar wil twee parken van ieder vijf hectare gaan verwezenlijken grofweg tussen de landgoederen Verwolde en Ampsen in het buitengebied van Laren/Exel. 

  1. Ms-patiënte Cynthia was klaar voor de wijde wereld, maar corona hield haar langer thuis: ‘Dat was wel even slikken’
    PREMIUM

    Ms-patiënte Cynthia was klaar voor de wijde wereld, maar corona hield haar langer thuis: ‘Dat was wel even slikken’

    Problemen met lopen, voelen en het zicht. Dat was het vooruitzicht voor Cynthia Holtkuile uit Gorssel. Ze lijdt aan de chronische zenuwziekte multiple sclerose, maar heeft weer hoop dankzij een stamceltherapie in Mexico. De 36-jarige Gorsselse keerde in februari uit Mexico terug met een sterk verzwakt immuunsysteem en moest in thuisquarantaine. Cynthia bouwde onverwacht snel haar weerstand weer op. Toen ze weer naar buiten mocht, was corona gearriveerd en ging de quarantaine dóór.

Achterhoek