Het gebied Lochem-Oost dat al in bezit is van de gemeente.
Volledig scherm
PREMIUM
Het gebied Lochem-Oost dat al in bezit is van de gemeente. © jan houwers

Lochem koopt grond
voor bouw van huizen

Voor 3,2 miljoen euro wil de gemeente Lochem twee percelen met landbouwgrond kopen nabij rivier de Berkel in het buitengebied van Lochem. De gemeente heeft al een overeenkomst gesloten met de grondeigenaar, een naastgelegen melkveebedrijf. Lochem wil de grond bemachtigen om er mogelijk huizen op te kunnen bouwen.

 1. Onrust in Lochemse villawijk over mogelijk nieuwe brug over de Berkel: ‘Niemand heeft ons iets verteld’
  PREMIUM
  23

  Onrust in Lochemse villawijk over mogelijk nieuwe brug over de Berkel: ‘Niemand heeft ons iets verteld’

  Ze wisten niet wat ze zagen. Een klein pijltje op een kaart, precies tussen hun huizen in. Hier zou een brug moeten komen. Een voet- en fietsgangersbrug over de Berkel, de rivier waar ze vanuit hun achtertuinen op uit kijken. Om de oversteek te kunnen maken naar een mogelijk nieuwe woonwijk in een gebied dat nu nog gras- en maisland is. ,,Niemand heeft ons iets verteld.”
 2. Elf boeren vol berouw voor de rechter: ‘Dit hadden we nooit moeten doen, dat is duidelijk’
  PREMIUM
  23

  Elf boeren vol berouw voor de rechter: ‘Dit hadden we nooit moeten doen, dat is duidelijk’

  Politieauto’s werden vernield, blokkades doorbroken. Agenten moesten zich terugtrekken voor hun eigen veiligheid. Vrijdag stonden elf boeren voor de rechter na rellen bij het huis van stikstofminister Christianne van der Wal, eind juni in Hierden. Ze werden verdacht van vernieling en openlijk geweld. De officier van justitie eiste een voorwaardelijke celstraf van twee maanden en een taakstraf van 120 uur. De rechter legde één maand en 100 uur werkstraf op.