De brandweerkazerne in Gorssel vanuit de lucht gezien. De brandweerkazerne moet per 1 januari 2025 weer aan alle wettelijke eisen voldoen. Het dak van het gebouw moet hoger worden gemaakt, omdat de brandweerwagens er niet goed in passen.
Volledig scherm
PREMIUM
De brandweerkazerne in Gorssel vanuit de lucht gezien. De brandweerkazerne moet per 1 januari 2025 weer aan alle wettelijke eisen voldoen. Het dak van het gebouw moet hoger worden gemaakt, omdat de brandweerwagens er niet goed in passen. © Arjan Gotink

Lochem laat verbouwingskosten van gedateerde brandweerkazernes nader onderzoeken

Ze voldoen niet meer aan wettelijke eisen en moeten om die reden binnen twee jaar worden verbouwd: vier van de vijf brandweerkazernes in de gemeente Lochem wachten op noodzakelijke aanpassingen. Om te onderzoeken hoeveel dit de gemeente exact gaat kosten, wil het college van burgemeester en wethouders 90.000 euro uittrekken.

 1. Oproep Zutphense wethouder: ‘Doe WOZ-bezwaar zelf, niet via commercieel bureau dat ons veel geld kost’
  PREMIUM
  11

  Oproep Zutphense wethouder: ‘Doe WOZ-be­zwaar zelf, niet via commerci­eel bureau dat ons veel geld kost’

  Zutphen vreest de hoge kosten van WOZ-bezwaarprocedures. Volgens wethouder Rick Verschure is de gemeente veel geld kwijt aan commerciële bureaus die zulke procedures voeren namens inwoners die hun aanslag voor Waardering Onroerende Zaken te hoog vinden. Hij roept inwoners op om daarmee te stoppen. ,,Met het geld wat we daarmee uitsparen, kunnen we als gemeente mooie andere dingen doen.”
  Zutphen