Volledig scherm
In de bebouwde kom van Zwiep is een paar jaar geleden al aandacht gevraagd voor het te hard rijden in het dorp. Nu gaat de gemeente in Lochem-Oost (oa richting Zwiep) een aantal maatregelen nemen dat moet leiden tot minder hard rijden. © Fot archief/Jan Houwers

Lochem neemt maatregelen tegen snelheidsduivels

In Lochem-stad worden in september een aantal snelheidsremmende maatregelen uitgevoerd in de wijk Lochem-Oost. Vanuit de buurt was daar al lange tijd op aangedrongen. In de buurt was daar zelfs een speciale initiatiefgroep voor opgericht: Lochem30. 

Plantenbakken

De gemeente Lochem heeft nu geld beschikbaar gesteld om de voorzieningen te treffen. In overleg met de initiatiefgroep worden er diverse maatregelen genomen zoals herkenbare ingangen 30 km zone, extra 30 km markeringen in de wijk, het aanbrengen van een ‘speelzone’ en diverse snelheidsremmende maatregelen in de vorm van chicanes en plantenbakken. 

Zebrapad

Bij de ingangen van de 30 km zone aan de zijde van de Barchemseweg (Van Hogendorplaan, Johan van Oldenbarneveltlaan en Korte Voren) wordt door middel van komportalen aan beide zijden van de weg en markering op de weg de ingang van de 30 km zone benadrukt. Ter hoogte van het Van Lutterveltplein wordt een zogenaamde ‘speelzone’ aangebracht (vergelijkbaar met de bekende schoolzones). Op de Zwiepseweg ter hoogte van Zorgcentrum Marga Klompé wordt een zebrapad aangelegd.

Achterhoek