Volledig scherm
Lochemers kunnen digitaal meedoen aan een panel over gezondheidsproblemen © Foto archief/ANP

Lochem peilt problemen gezondheid

Waarop moet de gemeente inzetten als het gaat om het voorkomen van gezondheidsproblemen bij inwoners? Daarover mogen de inwoners van Lochem hun mening geven in een korte digitale peiling  Lochem Spreekt. 

Het gaat om vijf vragen. Meedoen kan via www.lochemspreekt.nl

Verdiepen

De gemeente maakte een visie op preventie en op een nota lokaal gezondheidsbeleid. Dat gaat over het voorkomen van geestelijke of lichamelijke problemen  en het voorkomen van zwaardere zorg. Om de uitkomsten te verdiepen, is het mogelijk om met de gemeente in gesprek te gaan. Dit kan op 7 en 12 maart van 19.30 tot 21.30 uur. Aanmelden kan na het beantwoorden van de vraag 5 in de peiling.

 Iedereen vanaf 16 jaar die in de gemeente Lochem woont, werkt en/of onderneemt, kan meepraten in het digitale panel van  Lochem.

 1. Au! Actrice Gerda Havertong (72) uit Epse valt van podium Ranking The Stars: ‘Ik werd pimpelpaars’
  PREMIUM

  Au! Actrice Gerda Havertong (72) uit Epse valt van podium Ranking The Stars: ‘Ik werd pimpel­paars’

  Voor actrice en presentatrice Gerda Havertong (72) uit Epse was het een maand geleden even flink schrikken tijdens opnames van het programma Ranking The Stars. Ze maakte namelijk een vervelende val op het podium, zo is vanavond te zien in de nieuwste aflevering op RTL 5. Havertong laat aan de Stentor weten dat alles goed met haar gaat. ,,Mijn entree viel in duigen, haha.”
 2. Inhaalslag met glasvezel in kleine kernen: ‘Boeren houden vee met livestreams in de gaten’
  PREMIUM

  Inhaalslag met glasvezel in kleine kernen: ‘Boeren houden vee met li­vestreams in de gaten’

  Internet via glasvezel is voor steden en grote dorpen een normale zaak, maar in buitengebieden en kleine woonkernen wachten bewoners er soms al jaren op. In Oost-Nederland is de afgelopen maanden een flinke inhaalslag gemaakt. Op afgelegen plekken in de Achterhoek en Flevoland is begonnen met de aanleg van glasvezel. Voor sommige ‘witte vlekken’, zoals de kleine kernen in het Vechtdal, blijft het afwachten.

Achterhoek