Volledig scherm
© Archief BN DeStem

Lochem richt blik op mountainbikers

Lochem moet veel aantrekkelijker worden voor mountainbikers. Daarom wordt geld uitgetrokken voor nieuwe routes en verbeteren van het bestaande parcours.

De huidige mountainbikeroute De Graafschap behoeft verbetering. De route is circa 90 kilometer lang. Het grootste deel daarvan ligt op grondgebied van de gemeente Lochem. Volgens de gemeente is de afgelopen decennia in de Achterhoek, in tegenstelling tot andere toeristische regio's, nauwelijks geïnvesteerd in goede mountainbikeroutes. Op een beoordelingssite voor en door mountainbikers komt het parcours er niet al te best af. De route staat op plek 159 van de 179 beoordeelde routes in Nederland. Slechte bewegwijzering en een weinig uitdagend parcours zijn veelgenoemde pijnpunten.

Initiatief

Leden van Lochemse Wielerclub De Paaschberg en Stichting Achterhoek Toerisme hebben het initiatief genomen om de route te verbeteren. Dat voorziet zowel in het verbeteren en aanpassen van de huidige route als het uitzetten van nieuwe routes. De gemeente Lochem trekt 25.000 euro uit voor het project. 

Achterhoek