Volledig scherm
© ANP

Lochem speelt toch weer op kunstgras

LOCHEM Na de ophef over kunstgras koos Sportclub Lochem ervoor zo veel mogelijk op natuurgras te spelen. Nu komt de vereniging daarop terug.

Sportclub Lochem gaat weer trainen en wedstrijden spelen op kunstgras. Ger ten Asbroek, voorzitter van Sportclub Lochem, gaf vorige week aan erg geschrokken te zijn van de uitzending van Zembla over de gevaren van kunstgras. De club besloot dan ook om in het weekend zo min mogelijk het kunstgrasveld te gebruiken en met name keeperstrainingen alleen nog maar op natuurgras te houden. "Wij delen de zorgen van spelers en ouders," was de boodschap. Daar komt het bestuur nu op terug.

"Wij hebben maandagavond opnieuw gesproken over de kwestie en zijn tot de conclusie gekomen dat er voorlopig niks aan de hand is", verklaart Ten Asbroek. De voorzitter legt uit dat met name een brief van GGD Noord- en Oost-Gelderland ze heeft gerustgesteld over eventuele gezondheidsrisico's.

Ten Asbroek: "In de brief staat dat er op basis van alle informatie die zij hebben er geen reden is om te stoppen met sporten op kunstgrasvelden. De GGD verwacht niet dat de toepassing van rubergranulaat zal leiden tot risico's voor de gezondheid."

Achterhoek