Lochemer schreef boek over een meisje uit Emmen dat een deel van haar leven veel ellende heeft meegemaakt.
Volledig scherm
Lochemer schreef boek over een meisje uit Emmen dat een deel van haar leven veel ellende heeft meegemaakt. © Boek Roel Neijland

Lochemer schrijft boek Kwelgeesten

Van de Lochemer Roel Neijland  is onlangs het boek Kwelgeesten  verschenen. Kwelgeesten beschrijft een deel van het leven van Gerdy, een meisje uit Emmen. Het is een episode vol ellende, voornamelijk door toedoen van haar voormalige stiefouders. 

Na het overlijden van haar moeder kreeg  de Emmense op negenjarige leeftijd te maken met deze opvoeders, die haar leven als jong meisje tot een hel hebben gemaakt, waardoor ze jarenlang bleef rondlopen met traumatische herinneringen aan de gebeurtenissen van destijds.

Afsluiten

Met het schrijven en publiceren van dit boek hoopt ze de periode te kunnen afsluiten, zegt Roel Neijland in een toelichting. Het boek is geschreven op basis van een autobiografische beschouwing en is uit oogpunt van privacy grotendeels geanonimiseerd. Kwelgeesten is het eerste boek van Neijland.

Eigen beheer

 De Lochemer heeft het boek in eigen beheer uitgegeven. Neijland, inmiddels gepensioneerd, heeft tientallen jaren gewerkt in de wereld van het waterschap. Naar eigen zeggen is schrijven zijn passie. Hij schrijft blogs en weekcolumns die te vinden zijn via www.roelsrules.nl

Het boek is vanaf medio mei verkrijgbaar via Bol.com, kan besteld worden via de auteur en zal daarnaast in diverse lokale boekwinkels worden aangeboden.

Achterhoek