Volledig scherm
© Thinkstock

Lochems echtpaar overvallen en mishandeld door Enschedeër (23)

LOCHEM- Een 23-jarige man uit Enschede is donderdagmiddag door de politie aangehouden op verdenking van mishandeling van een echtpaar op landgoed Ampsen in het Gelderse Lochem. Vermoedelijk heeft de man ook spullen uit de woning van het echtpaar gestolen.

Het echtpaar kwam rond 16.00 uur thuis, toen er plots een onbekende man op de 69-jarige bewoner af kwam lopen en direct begon te slaan. Na ten val te zijn gekomen werd hij ook nog eens geschopt en geslagen door de man. Zijn vrouw kwam op het lawaai af en ontving ook klappen van de ongenode gast.

De man en vrouw uit Lochem vluchtten daarop hun woning in en de dader ging er vandoor. De bewoners van de woning liepen allebei verwondingen op door de mishandeling en zijn naar het ziekenhuis gebracht. Zij mochten na behandeling naar huis.

Diefstal
De politie werd gewaarschuwd en zette direct een uitgebreide zoekactie in naar de dader. Uiteindelijk kon de man na bruikbare tips worden aangehouden langs de Exelseweg.

Later werd duidelijk dat de verdachte vermoedelijk tijdens de afwezigheid van het echtpaar de woning binnen gedrongen is, en diverse spullen gestolen heeft. In de rugtas die de verdachte bij zich had zijn spullen (waaronder een camera) gevonden die vermoedelijk uit de woning afkomstig bleken. Waarom de man dan nog in de buurt was en het echtpaar in hun tuin belaagde is niet duidelijk.

Achterhoek