Problemen rondom de sociale huisvesting in het Lochemse. De gemeente kan beperkt nieuwe plannen steunen voor de bouw of renovaties van deze huurwoningen. Want daarvoor is de stem van een huurdersvereniging nodig. En juist die stem ontbreekt na conflicten tussen woningcorporatie Viverion en de huurdersvereniging.
Volledig scherm
Problemen rondom de sociale huisvesting in het Lochemse. De gemeente kan beperkt nieuwe plannen steunen voor de bouw of renovaties van deze huurwoningen. Want daarvoor is de stem van een huurdersvereniging nodig. En juist die stem ontbreekt na conflicten tussen woningcorporatie Viverion en de huurdersvereniging. © Arjan Gotink

Lochemse huurders verkeerd voorgelicht door huurdersvereniging

De nieuwe huurdersvereniging in Lochem, genaamd De Berkelstreek, verspreidt onjuiste informatie richting potentiële leden. Deze vereniging, die hoopt dat Lochemse huurders lid worden, schrijft ter geruststelling op zijn website aangesloten te zijn bij de Woonbond, de landelijke en onafhankelijke belangenorganisatie voor huurders. Onzin, reageert de Woonbond, die nog ‘veel vragen’ heeft over de legitimiteit van De Berkelstreek.

Achterhoek