Op de parochiekerk aan de Nieuweweg in Lochem komen zonnepanelen.
Volledig scherm
PREMIUM
Op de parochiekerk aan de Nieuweweg in Lochem komen zonnepanelen. © Foto Jan Witting

Lochemse kerk krijgt bijna 200 zonnepanelen op het dak

Op het dak van de St Joseph-kerk aan de Nieuweweg in Lochem komen 198 zonnepanelen. De parochie HH Twaalf Apostelen stelt het dak beschikbaar voor de opwekking van duurzame energie omdat de kerk 'een sociale partner wil zijn', aldus voorzitter van de locatieraad Anton Schilderinck.

 1. Merkwaardige bollen op boerderij van Willem-Jan in Eefde blijken bijzondere oorlogsrelikwieën
  PREMIUM
  MET VIDEO
  1

  Merkwaardi­ge bollen op boerderij van Wil­lem-Jan in Eefde blijken bijzondere oorlogsre­li­kwieën

  Op het erf van de boerderij van Eefdenaar Willem-Jan Rood (75) liggen al decennialang merkwaardige stalen bollen. Rood gebruikte de bollen als extra ballast op zijn tractor. Hij gaf nog meer gewicht aan de haltervormige voorwerpen door er beton in te gieten. Dit alles om het voertuig beter in balans te houden op oneffen terrein. Die bollen blijken bijzondere oorlogsrelikwieën te zijn.
 2. Hoe vertel je je kind dat hij of zij van een donor is? 'Ouders ervaren ongemak en willen graag hulp’

  Hoe vertel je je kind dat hij of zij van een donor is? 'Ouders ervaren ongemak en willen graag hulp’

  Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.

Achterhoek