Een 14 hectare groot zonnepark bij Emmeloord.
Volledig scherm
Een 14 hectare groot zonnepark bij Emmeloord. © Foto Freddy Schinkel

LTO bepleit dubbelgebruik van landbouwgronden bij zonneparken

Zorg ervoor dat landbouwgrond dubbel gebruikt kan worden: door er zonnepanelen verticaal te plaatsen zodat er ook nog ruimte over blijft om te boeren. Dit pleidooi hield Robbert Haijtink van LTO Noord-afdeling Lochem gisteravond toen het onderwerp grootschalige zonneparken ter sprake kwam tijdens de politieke avond.

 1. Kunstenares Marina verbeeldt bizarre beestenboel van Arnon Grunberg: bloedend schaap, dapperhaas en praatgrage spin
  PREMIUM

  Kunstena­res Marina verbeeldt bizarre beesten­boel van Arnon Grunberg: bloedend schaap, dapperhaas en praatgrage spin

  Een bloedend schaap, een stervend paard en een dapperhaas. Marina Nijdeken draaide er haar hand niet voor om en schilderde de bizarre dieren. De Lochemse kunstenares - al een tijdje wonend in Deventer - is een van de illustratoren van het kinderboek Tante Rikie’s tweede onmundig mooie verhalenboek. Dat wordt uitgegeven door De Feestfabriek, de organisatie van onder meer de Zwarte Cross.
 2. Amateurvoetbal in dubio: wel of niet in duo’s trainen? ‘Als ik ze naar huis stuur met loopschema’s, weet ik wat ermee gebeurt’
  PREMIUM

  Amateur­voet­bal in dubio: wel of niet in duo’s trainen? ‘Als ik ze naar huis stuur met loopschema’s, weet ik wat ermee gebeurt’

  Het coronavirus gijzelt het amateurvoetbal. Waar de jeugd nog interne toernooien en wedstrijden mag spelen, is het seniorenvoetbal al wekenlang nagenoeg volledig op non-actief gezet. Waar veel clubs en trainers het trainen van hun hoofdmacht hebben gestaakt, zijn er ook dappere oefenmeesters die de tegenwind trotseren en met tweetallen het veld op gaan. Wat drijft de ja-knikkers en nee-schudders?
 1. Zonder hulp dreigt slacht voor 40 oude paarden in Dalmsholte
  Play

  Zonder hulp dreigt slacht voor 40 oude paarden in Dalmsholte

 2. Boswachter: ''Daar gebeuren dingen die het daglicht niet kunnen verdragen'

  Boswachter: ''Daar gebeuren dingen die het daglicht niet kunnen verdragen'

Achterhoek