Volledig scherm
PREMIUM
LTO Lochem is geen voorstander van het gebruik van landbouwgrond voor zonneparken. Op de foto links Robbert Haijtink en rechts Egbert Wegstapel, bestuurders van de Lochemse afdeling van LTO. © Foto archief/Jan Houwers

LTO Lochem niet blij met plan voor zonneparken in Barchem

De afdeling Lochem van LTO is niet blij dat er een plan in de maak is voor diverse zonneparken in Barchem. De Lochemse afdeling huldigt het standpunt dat landbouwgrond niet gebruikt moet worden voor de aanleg van zonnevelden. 

In Barchem wil boer Marcel van der Zanden grond verpachten aan ontwikkelaar TPSolar. Het gaat totaal om zo’n dertig hectare landbouwgrond die onttrokken zou gaan worden.

  1. Programmeur Mo Middag van het openluchttheater:  ‘Iedere Lochemer moet van tijd tot tijd in dit theater komen’
    PREMIUM

    Program­meur Mo Middag van het openlucht­the­a­ter: ‘Iedere Lochemer moet van tijd tot tijd in dit theater komen’

    Het openluchttheater in Lochem wil weer knallen. Het theater raakte enigszins in het slop, maar de laatste jaren probeert de Stichting Openluchttheater de schwung er weer in te krijgen. Er mogen vier grote concerten per jaar worden gehouden. Dit jaar blijft het nog beperkt tot twee (De Dijk en de Edwin Evers Band) , maar vanaf volgend jaar zullen dat er zeker vier zijn, belooft bestuurslid/programmeur Mo Middag.

Achterhoek