Volledig scherm
© Thinkstock

Maatregelen tegen hardrijders in Lochemse wijk

LOCHEM - De inspanningen van bewoners van de Gravenbuurt in Lochem om hardrijders af te remmen sorteren effect. De gemeente treft diverse maatregelen om de snelheid van verkeer in de wijk af te remmen.

De werkgroep Verkeersveiligheid Gravenbuurt vraagt al ruim twee jaar aandacht voor de verkeersveiligheid in de kinderrijke wijk. De maximumsnelheid in de wijk, die circa zeshonderd huishoudens telt, is dertig kilometer per uur. Tellingen wezen evenwel uit dat gemiddeld een op de drie weggebruikers harder rijdt dan dertig kilometer per uur.

Maatregelen
De werkgroep heeft een reeks maatregelen in kaart gebracht. Een heel aantal daarvan wordt overgenomen door de gemeente. Op diverse kruisingen van de Dillenburg met zijwegen worden nu witte driehoeken gekalkt om bestuurders te attenderen op verkeer dat van rechts kan komen. Er staan evenwel meer maatregelen op stapel. Bij de ingang van de Dillenburg vanaf de Koedijk wordt de weg versmald. Daarnaast moet het voor weggebruikers duidelijker worden dat zij een dertig kilometerzone binnen rijden.

De maatregelen kosten 28.000 euro. De kosten voor de aanleg van een verhoogd vlak op het kruispunt Mauritsweg/Dillenburg zijn nog niet bekend.

Achterhoek